OPĆI UVJETI POSLOVANJA KUPI-ULJE.HR


Prijava:

Prilikom naručivanja artikala u on-line trgovini www.kupi-ulje.hr nije se potrebno registrirati (prijaviti). Za kupovinu je dovoljna adresa platitelja odnosno adresa za dostavu, e-mail adresa i kontakt telefon. Uspješno poslanom narudžbom – kupovinom na web stranici suglasni ste sa svim uvjetima poslovanja koji su navedeni na web stranici internet trgovine www.kupi-ulje.hr.


Naručivanje:

Sve narudžbe vrše se putem on-line trgovine na www.kupi-ulje.hr, koja je dostupna 24 sata na dan i 7 dana u tjednu. Možete birati između svih prikazanih artikala. Ako željeni artikl nije na zalihi, pošaljite nam upit na info@kupi-ulje.hr i obavijestit ćemo vas da li je isporuka moguća. Cijene važe do trenutka objave novog cjenika na web stranici. Sve cijene artikala u internet trgovini www.kupi-ulje.hr su u kunama s uključenim PDV-om od 25%. Isporuka se vrši putem kurirskih službi po cjeniku objavljenom na web stranici www.kupi-ulje.hr.

Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca je sklopljen kada kupac na internet stranici preda narudžbu. Od tog trenutka su sve cijene i drugi uvjeti obavezujući kako za ponuđača tako i za kupca. Ugovor će biti pohranjen u našoj tvrtci, a pristup do njega je moguć osobno na sjedištu tvrtke, putem pošte ili E-mail-om .


Status narudžbe:

Status vaše narudžbe primit ćete putem e-mail-a. O svakom eventualnom odstupanju od vaše narudžbe biti ćete obaviješteni na e-mail adresu koju ste naveli prilikom narudžbe. Isto tako ćemo vas e-mail-om obavijestiti ako koji od naručenih artikala trenutno ne možemo isporučiti, zbog toga je važno da redovito pratite primljene e-mail-ove.


Dostavni rok:

Uobičajeni rok isporuke je od 3-5 dana. Svi artikli koje možete naručiti u internet trgovini kup-ulje.hr su u većini slučajeva na zalihi, no u iznimnim slučajevima se može dogoditi da je stanje različito od prikazanog na internet stranici te će zbog toga rok dostave možda biti nešto duži, a u jako rijetkim slučajevima ako proizvod ne možemo nabaviti nećemo biti u mogućnosti isporučiti isti. Ako se dogodi da naručeni artikl nije na zalihi, o tome ćemo vas obavijestiti na e-mail adresu koju ste naveli prilikom narudžbe. Za isporuke surađujemo s kurirskim službama koje osiguravaju brzu i pouzdanu dostavu paketa. 


Načini plaćanja:  

Postoje tri načina plaćanja. Općom uplatnicom (uplatom na transakcijski račun), gdje novac doznačite na naš račun putem uplatnice ili internet bankarstva, plaćanje karticama putem T-Com PayWay sustava i plaćanje putem pouzeća, gdje iznos platite dostavljaču kada vam dostavi paket. Način plaćanja ne mijenja trošak poštarine i jednak je za sve vrste plaćanja.


Zamjena artikla:

Ako kupac, nakon što primi naručeni artikl, ustanovi da mu iz bilo kojeg razloga (prevelik, premali, itd.) ne odgovara, može ga zamijeniti. O željenoj zamjeni nas mora obavijestiti na info@kupi-ulje.hr. Nakon što se dogovorimo s kojim artiklom ga želi zamijeniti, već isporučen artikl nam pošalje natrag, a mi mu isporučimo drugi u skladu s dogovorom, ali tek po primitku vraćenog artikla. Trošak povrata artikla do nas snosi kupac.


Odustajanje od narudžbe i ne-preuzimanje pošiljke:

Kupac može svoju narudžbu opozvati u roku od 24 sata nakon predaje narudžbe. U slučaju pravovremenog opoziva za kupca ne nastupaju nikakvi troškovi. Narudžbu opozivate putem e-maila na info@kupi-ulje.hr. Kupac može narudžbu opozvati i kasnije, ali samo u slučaju ako paket nije poslan putem kurirskih službi.


Reklamacije i vraćanje artikla:

Svaku reklamaciju pokušati ćemo riješiti u korist kupca u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo u skladu s Zakona o zaštiti potrošača u roku od 14 dana od kupovine (primitka paketa) prodavatelju javiti da odustaje od ugovora bez da navede razlog za svoju odluku. Obavijest o odustajanju od ugovora može kupac predložiti putem obrasca za odustajanje od ugovora ili nedvoumnom izjavom o odustajanju od ugovora, koju pošalje na  info@kupi-ulje.hr. Smatra se da je kupac pravovremeno poslao obavijest o odustajanju od ugovora, ako izjavu pošalje u spomenutom roku. Zatim je kupac u roku od 14 dana od takove izjave dužan kupljene artikle u nepromijenjenoj količini i obliku dostaviti  prodavatelju DOMENICA d.o.o., Šenoina 2A, Brezje, 10431 Sveta Nedelja, Hrvatska. Jedini trošak koji tereti kupca je trošak povrata kupljenih artikala. Povratne pošiljke s otkupninom putem pouzeća ne preuzimamo. Smatra se da je kupac artikle vratio pravovremeno ako ih pošalje u roku od 14 dana od primitka izjave o odustajanju od ugovora.

Uz pošiljku kupac obavezno mora priložiti kopiju računa kao i broj svog transakcijskog računa IBAN (sa svim neophodnim podacima) na koji ćemo mu vratiti plaćeni iznos. Uplatu ćemo izvršiti čim pregledamo vraćeni proizvod, ali najkasnije u roku od 14 dana nakon primitka izjave o odustajanju od ugovora.

Slike/fotografije artikala koje su objavljene na web stranici internet trgovine kupi-ulje.hr su zbog specifičnosti internet trgovine digitalno obrađene, pa ne isključujemo mogućnost odstupanja nijanse boje isporučenog artikla. Do odstupanja nijanse boje može doći i zbog različite namještenosti postavki ekrana i korištenja različitih naprava za pristupanje internet trgovini. Svaki uređaj (računalo, mobilni tel., tablet PC, itd.) prikazuje boje i nijanse s određenim odstupanjem od stvarnog izgleda.


Izjava o zaštiti osobnih podataka:

Ponuđač se obavezuje na trajnu zaštitu svih osobnih podataka korisnika. Podatke korisnika će ponuđač koristiti isključivo za realizaciju primljene narudžbe, slanje informativnih i reklamnih materijala, ponuda i ostalu potrebnu komunikaciju. Od primanja informativnih i reklamnih materijala putem elektroničkih poruka (E-novosti) se možete odjaviti pritiskom na gumb "unsubscribe" na dnu elektroničke poruke. Ponovna prijava je moguća u internet trgovinu ili predajom nove narudžbe. Podaci korisnika ni u kom slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama. Stranica ima namješten sigurnosni kriptografski protokol SSL za dodatni zaštitu kod prijenosa osobnih podataka.


Odjava od primanja komercijalnih i informativnih sadržaja:

Od primanja reklamnih i informativnih poruka putem maila (E-novosti) se možete odjaviti klikom na link "Odjava od E-novosti" na dnu reklamne odnosno informativne poruke. Ponovna prijava je moguća u online trgovini ili predajom nove narudžbe. Od primanja komercijalnih i informativnih SMS poruka se možete odjaviti slanjem E-maila na info@kupi-ulje.hr, tako da u predmet poruke upišete odjava i javite nam telefonski broj koji želite odjaviti od primanja poruka. Ponovna prijava je moguća s predajom nove narudžbe u online trgovini.


Tvrtka:

Tvrtka DOMENICA d.o.o. je upisana u Sudski registar Republike Hrvatske, Trgovačkog suda u Zagrebu.
OIB: 76099516217. Tvrtka je u sustavu PDV-a.


Žalbe, reklamacije i informacije:

U slučaju žalbi, reklamacija ili informacija u vezi naših usluga možete nas kontaktirati putem elektronske pošte na adresu info@kupi-ulje.hr ili poštom na adresu: 

DOMENICA d.o.o.,
Šenoina 2A, Brezje
10431 Sveta Nedelja
Hrvatska 

1. Tko smo?
Mi smo tvrtka, organizirana kao d.o.o. koja se bavi uvozom i prodajom motornih ulja, te prodajom rezervnih dijelova za automobile.

2. Čime se bavimo i naša vizija?
Bavimo se trgovinom. Višegodišnje iskustvo u trgovini i potraga za uštedom pri održavanju osobnih automobila nas je dovela do kvalitetnih dobavljača koji su nam pružili vrhunsku uslugu i kvalitetu proizvoda. Kako bismo Vama olakšali potragu za uštedom i pružili vrhunsku kvalitetu i uslugu, odlučili smo se na pokretanje Internet trgovine. Naša vizija je pružiti kupcima (to jest Vama) mogućnost kupovine svega potrebnog za redovan servis Vašeg metalnog ljubimca na jednom mjestu, a da pri tome uštedite plaćajući mehaničarima samo rad (ili prijateljima kavu/pivu/ćevape).

3. Koliko smo stvarno povoljni/povoljniji?
U naše dobre cijene se lako možete uvjeriti - posjetite najbližu trgovinu auto-dijelovima i uvjeriti ćete se. Cijene na polici su nerijetko skuplje od naših za više od 100%, a kupnjim originalnih motornih ulja preporučenih od proizvođača Vašeg automobila možete uštedjeti i znatno više nego kupovinom brendiranih ulja. Kako ne moramo platiti najam, struju, vodu, 10-tak zaposlenih itd., možemo formirati cijene kojima ćete ostvariti znatnu uštedu i uz plaćanje dostave, a kupovinom u iznosu iznad 499 kn dobivate gratis dostavu. Ukoliko Vam tvrtke iz Kine ili Hong Konga mogu poslati paket poštom i pri tome napraviti dobru cijenu, zašto to ne bi funkcioniralo i u Hrvatskoj.

4. Kako mogu biti siguran da ću dobiti naručenu robu?
Naš cilj je ponuditi kupcima jako dobre proizvode i uslugu uz povoljne cijene, te prerasti iz jedne male trgovine u regionalnog igrača. U tome nam nikako neće pomoći negativni publicitet i varanje potrošača. Samo uz zadovoljne kupce (to jest Vas) ćemo moći postići naše ciljeve, a da biste Vi bili zadovoljni, opet se vraćamo na početak - trebamo Vam pružiti najbolju uslugu uz najpovoljniju cijenu. Osim što Vam garantiramo da ćete dobiti naručenu robu, dajemo Vam i garanciju povrata robe u slučaju da se predomislite. Pošaljite nam paket natrag, a mi ćemo Vam vratiti natrag novac (bez troška dostave ako je naplaćena). Trebate li još garancija? Slobodno nas kontaktirajte i postavite pitanje. Još uvijek niste sigurni u kupovinu? Nudimo Vam još jednu opciju - naručite robu i platite pri dostavi. Trošak je i dalje isti. Za kupovinu do 499 kn dostava i plaćanje pouzećem iznosi 25,00 kn, a za iznose iznad 499 kn dostava i plaćanje pouzećem je besplatno. Ako nam ne vjerujete, vjerujte dostavljaču koji će Vam donijeti paket. Vaš novac je kod Vas do trenutka preuzimanja robe.

5. Kako kupujem u webshopu? Trudili smo se webshop napraviti što jednostavnije, pa je tako webshop sličan ostalim webshopovima s kojima ste se susretali. Vi trebate odabrati proizvode koje želite kupiti, otići na košaricu, odabrati način plaćanja i dostavu i ispuniti osobne podatke koji nam trebaju kako bismo dostavili robu. Vaši osobni podaci koriste se isključivo za narudžbu i kupnju proizvoda ponuđenih na stranici www.kupi-ulje.hr . Ne prosljeđujemo podatke trećim osobama. Vaši podaci se ne koriste u marketinške svrhe. Nakon primitka obavijesti o uplati poslati ćemo Vam robu, te će ona doći do Vas u roku 2-5 dana.

6. Što ako se predomislim ili ako sam odabrala/odabrao krivi proizvod?
Kada nam pošaljete narudžbu, šaljemo Vam potvrdu narudžbe na Vašu e-mail adresu. Ako želite stornirati ili mijenjati narudžbu, pošaljite nam e-mail na info@kupi-ulje.hr. NAPOMENA: Storniranje ili promjene javite u što kraćem roku, pošto su naši rokovi isporuka jako kratki! U suprotnom snosite rizik da je narudžba već odrađena i poslana! Robu ćemo uzeti i nakon slanja natrag i vratiti Vam novce, ali zbog dodatnih troškova molimo za hitno javljanje u slučaju odustajanja.

7. Kako plaćam narudžbu?
Narudžbu možete platiti gotovinom pri dostavi, kreditnom karticom na rate ili jednokratno ili uplatom na transakcijski račun. U procesu smo aktivacije plaćanja putem više kartica. Nakon Vaše uplate šaljemo Vam robu.

8. Kako će mi narudžba biti dostavljena i kada?
Ovisno o odabiru, naručenu robu Vam dostavljamo GLS, Overseas ili DPD kurirskom službom. Pri dostavi robu morate prije slanja paketa platiti, ako ste odabrali plaćanje na transakcijski račun, a kod ostalih modela robu šaljemo po primitku narudžbe sa svim podacima i potvrde plaćanja karticom. Tek nakon primitka obavijesti o uplati šaljemo Vam paket. Kod plaćanja karticom Vašu karticu ćemo teretiti tek nakon što primite paket.

9. Da li mogu podići narudžbu na adresi firme?
Narudžbu ne možete podići, već je šaljemo GLS, DPD ili Overseas kurirskom službom.

10. Koliko traje isporuka/dostava?
Robu šaljemo u roku 24 sata od uplate za plaćanja karticom i uplatnicom, a za plaćanje pouzećem od primitka narudžbe. Kurirske službe isporučuju pakete u roku 1-2 radna dana od zaprimanja paketa, a ukoliko niste na navedenoj adresi u vrijeme kada je paket stigao možete dogovoriti novo vrijeme za dostavu paketa. NAPOMENA: Provjerite podatke za dostavu, kao i kontakt podatke kako bi Vaša došla na Vašu adresu. U slučaju krivih podataka, isporuka može potrajati duže.

11. Da li mogu kupiti ulje na firmu (da li mogu dobiti R-1 račun)?
Naravno. Odaberite proizvode iz ponude na www.kupi-ulje.hr. Pri ispunjavanju podataka ispunite podatke o firmi i mi ćemo Vam izdati R-1 račun.

12. Kako možete imati tako dobre cijene, zbog čega su cijene u trgovini toliko skuplje?
Eliminirali smo sve nepotrebne troškove, formirali smo cijene uz minimalnu zaradu, robu šaljemo poštom, pa ne moramo imati skupo skladište i skupi poslovni prostor itd. Znači uštedom na troškovima i trgovanjem preko interneta možemo formirati niske cijene, a Vi možete svoje poznavanje interneta pretvoriti u uštedu :-). I sada neka Vam supruga/suprug ili mama/tata kažu da od tog interneta nema nikakve koristi? Napominjemo da nismo štedili na kvaliteti. Prodajemo 100% originalna i nova ulja! Sva roba je podrijetla iz EU. Ne prodajemo stare skladišne zalihe ili robu sumnjivog porijekla. Sva ulja su originalna i iz aktualne proizvodnje. Ukoliko iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni s isporučenom robom, pošaljite nam je natrag o našem trošku.

13. Kako da vam zahvalim na super ponudi i super uštedi?
Najbolja zahvala je da nas preporučite drugima. Vašim prijateljima, poznanicima, poslovnim partnerima i da nas lajkate na fejsu i drugim društvenim mrežama.

14. Da li ćete cijelo vrijeme imati ovako dobre cijene?
Da. Uvijek ćemo Vam nuditi povoljne cijene., te ćemo s vremenom širiti našu ponudu i na ostale proizvode. Cijelu ponudu možete uvijek pronaći na: http://www.kupi-ulje.hr.

15. Da li su ulja originalna? Kako mogu biti siguran/sigurna?
Prodajemo 100% originalna i nova ulja! Sva roba je podrijetla iz EU. Ne prodajemo stare skladišne zalihe ili robu sumnjivog porijekla. Sva ulja su originalna i iz aktualne proizvodnje. Ukoliko iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni s isporučenom robom, pošaljite nam je natrag o Vašem trošku, a mi ćemo Vam uplatiti vrijednost robe. Vi snosite samo trošak dostave. Kako biste bili sigurni u našu garanciju provjerite bocu. Na boci od ulja uvijek je naveden datum proizvodnje i punjenja ulja,a na dnu boce datum proizvodnje ambalaže. U originalno zapakiranoj ambalaži rok trajanja motornog ulja je po napomenama proizvođača 3-5 godina (www.adac.de). Otvorene boce se ne bi trebale skladištiti duže od jedne godine.

16. Što ako nisam našla/našao odgovor na moje pitanje?
Ako niste našli odgovor na Vaše pitanje pošaljite nam ga na info@kupi-ulje.hr ili ispunite kontakt formular na ovom linku i mi ćemo vam odgovoriti u kratkom roku.

17. Što ako ne znam što odabrati za mog metalnog ljubimca?
Ako trebate pomoć rado ćemo Vas savjetovati. Sva Vaša pitanja pošaljite na info@kupi-ulje.hr ili ispunite kontakt formular i poslati ćemo Vam naš savjet.

18. Obavijest o načnu podnošenja pisanih prigovora. Kome da se obratim?
Pisani prigovor možete podnijeti na info@kupi-ulje.hr te ćemo Vam na isti odgovoriti u najkraćem roku, a najkasnije u zakonskom roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

19. Pravo na jednostrani raskid ugovora.
Prema Zakonu o zaštiti potrošača imate pravo na jednostrani raskid ugovora u roku 14 dana od dana zaprimanja pošiljke i to ispunjavanjem obrasca za jednostrani raskid ugovora sukladno članku 74. stavku 1. Zakona o zaštiti potrošača NN 41/14. Obrazac možete pronaći na ovom linku, te nam ga možete vratiti faksom, mailom ili poštom. Skinite obrazac za jednostrani raskid ugovora na ovom linku.

20. Odgovornost za materijalne nedostatke.
Za materijalne nedostatke odgovaramo sukladno Zakonu o obveznim odnosima vidi zakon.

NOVOSTI
11.12.2017
Kako odabrati ulje?
Kako bismo Vam olakšali kupovinu možete nam poslati podatke o vozilu i mi ćemo Vam poslati ponudu s odgovarajućim dijelovima - pošalji upit na dnu stranice - , ili možete potražiti odgovarajuće dijelove na tražilicama ispod. Da biste odabrali odgovarajuće ulje možete se poslužiti tražilicama ulja od sljedećih proizvođača.
Read More
08.12.2017
Kako odabrati prave filtere?
Kako bismo Vam olakšali kupovinu možete nam poslati podatke o vozilu i mi ćemo Vam poslati ponudu s odgovarajućim dijelovima - pošalji upit - , ili možete potražiti odgovarajuće dijelove na tražilicama ispod. Da biste odabrali odgovarajuće filtere za Vas smo pripremili tražilice od proizvođača.
Read More